Juodoji Himalajaus druska valgomoji

  • Kodas: JHDV-500
    1089
    Prekė išparduota.
    Susisiekite

    Juodoji druska (sanskrito kalba Kala Namak) – vulkaninės kilmės natūrali druska (natrio chloridas su natrio sulfato, geležies sulfato, vandenilio sulfato priemaišomis), kurioje yra apie 97 proc. natrio chlorido ir 3 proc. geležies. Taip pat juodojoje druskoje yra mineralinių medžiagų: kalio, magnio, fosforo, jodo, chromo.

    Malta juodoji druska yra gražios rožinės spalvos, tačiau įdėta į karštą patiekalą ji pajuoduoja, todėl ir vadinama juodąja.

    Geležies sulfatas juodajai druskai suteikia tamsiai violetinės spalvos atspalvius. Vandenilio sulfatas suteikia ypatingą pikantišką kvapą ir skonį patiekalams.

    Juodoji druska išgaunama iš senovinių ugnikalnių ir labai plačiai vartojama Indijos, Pakistano, Japonijos, Prancūzijos, Pietų Azijos virtuvėse. Labai tinka vegetarinėje ir veganiškoje virtuvėje. Juodosios druskos įmaišius į grietinę gaunami majonezo skonio padažai. Tobulai skanina šviežias salotas, užkandžius, kepintus riešutus, agurkus su jogurtu – raitas (tarpinis variantas tarp šaltibarščių ir baltos mišrainės), vaisių čatnius (garnyrus), dedama į masalas (prieskonių mišinius). Puikiai dera su jogurtu ir sūriu, arbūzais ir mangais.

    Rekomenduojama naudoti sportuojantiems, dirbantiems sunkų fizinį darbą, turintiems aukštą kraujospūdį, esant vidurių pūtimui, skrandžio ligoms (padeda sumažinti skrandžio rūgščių išsiskyrimą), turintiems skydliaukės problemų.

    INCI:100% juodosios Himalajų druskos kristalai

    Kilmės šalis: Pakistanas